utorak, 17. lipnja 2014.

Dječje ljeto, dan prvi.

Dana 17. Lipnja počelo je drugo Dječje ljeto u organizaciji Frame Sivša, te animatora naše župe.



Grupa mladih iz župe je odlučila pokrenuti projekat na kojemu bi okupili učenike osnovnih škola na interaktivni kamp, te ih uz molitvu i rad potaknuli na promišljanje o sebi, društvu, kao i o Bogu.
Iza nas je prvi dan. Sudionici su se okupili oko 10h  u sportskoj dvorani osnovne škole gdje su uz pozdrav župnika,predstavljanje animatora i uvodnu molitvu započeli dan. Na samom početku smo učili ples „Numero uno“ koji je naišao na pohvale, ali i ponavljali pjesme koje smo prošle godine učili.

Nakon toga su se sudionici podijeli u grupe, te su nastavili s radom u istim gdje su na prvoj radionici izrađivali dio zastave, smišljali „logo“ svoje grupe te se bolje međusobno upoznali. Nakon kratke pauze, sudionici su predstavljali svoje radove,a animatori spojili djeliće zastave u cjelinu koja je imala obrise srca, te ujedno uvodila u sljedeću radionicu.

Poslije ručka sudionici su pristupili radionici naziva „Ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas“, gdje su uz kreativni rad pokušali dokučiti što oni zapravo vole i na što crpe svoju energiju, te uvidjeti kroz ilustracije da je jedina prava ljubav ona Krista Spasitelja.

Na samom koncu dana smo imali prostor za zabavu, gdje smo kroz igru oklade pred sudionike stavili niz zadataka,koje su oni s uspjehom i zadovoljstvom ispunili.


Prvi dan je završio plesom,molitvom te uputama za sutrašnji dan.

Iskustvo sudionika, Marijann Topalović
„Današnji dan mi je prošao jako brzo, ali  lijepo i kvalitetno. Svidjele su mi se radionice koje smo prošli,ali i igre koje smo igrali i zabavljali se. Nadam se da će i sljedeća dva dana biti kvalitetna i ispunjena kao današnji!"

Vidimo se sutra,
mir i dobro!

Antonio Topalović/Frama Sivša

Nema komentara:

Objavi komentar