utorak, 6. svibnja 2014.

Primanja i obećanja Frame Sivša 2014

U nedjelju, 4. svibnja, framaši iz Sivše imali su svoja četvrta obećanja. Pod sv. misom u 18 h, koju je prevodio fra Danijel Rajić, nacionalni duhovni asistent Franjevačke mladeži, i geslom ''Ti daj svojoj Crkvi svu moć i snagu: Evo nas, pošalji nas!'' rekli su Kristu svoje – evo me.
Na obredu je sudjelovalo 23 framaša,  od kojih 5 simpatizera koji su primljeni u bratstvo, 5 primljenika koji su prvi put dali svoja obećanja, te 13 oni koji su svoja obnovili drugi, treći ili četvrti put.
Na ulazu u crkvu svaki je framaš prinio jednu ovčicu, simbol lutanja i česte ljudske izgubljenosti i slabosti da ode krivim putem, da bude zaveden i prevaren. Nastojali su time poslati poruku da je jedino Isus pravi pastir kojega treba dosljedno i zauvijek slijediti.
Nakon sv. mise program je nastavljen u župnoj dvorani, gdje su framaši iz Sivše za svoje goste pripremili kratki performans koji je na duhovit način prenosio poruku da je tako lako pasti u ruke grijehu, a da nas iz toga može izvući jedino molitva i vjera.

Nakon toga nastavljeno je druženje u opuštenijoj atmosferi  do kasno u noć.

Kristina Pranjić



Nema komentara:

Objavi komentar