ponedjeljak, 20. travnja 2015.

Obred primanja i obećanja Frame Sivša



U subotu, 18. travnja 2015 godine, u 17:00 sati, pod svetom misom je održan Obred primanja i obećanja mjesnog bratstva franjevačke mladeži Sivša, pod geslom „Srce predajem Ti“.

Euharistijsko slavlje, kao i obrede primanja i obećanja predovodio je područni duhovni asistent frame, fra Danijel Rajić, u koncelebraciji s duhovnim asistentom Frame Sivša, fra Željkom Nikolićem, te asistentom Frame Vareš, fra Tomislavom Svetinovićem. Misno slavlje pjevanjem  animirao je bend Dodir ljubavi, frame Brestovsko.


U svojoj propovijedi, fra Danijel je govorio o Evanđelju i Božjoj prisutnosti u našim životima, važnosti življenja i prakticiranja vjere, kao i o anđelima koji su uz nas i koji nas štite u svako doba.
 Nakon propovijedi  je uslijedio obred primanja u bratstvo, gdje je pristupilo  12 novih framaša, prva obećanja dala su tri framaša, dok je šest obnovilo svoja obećanja življenja evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži.

Nakon svete mise, svi okupljeni su pogledali predstavu koju su pripremili framaši, a koja na satiričan način govori o izopačenim vrijednostima današnjeg društva pod nazivom „Otac, Sin i turbo folk“, nakon čega  je uslijedio domjenak gdje su se framaši iz Vareša, Visokog, Tuzle, Brestovskog i Sivše zajedno družili, izmijenili iskustva svog framaškog života, te zaplesali i odigrali koju zanimljivu igru u bratskom duhu.

Antonio Topalović

Nema komentara:

Objavi komentar